ថ្ងៃនេះមង្គលការនិងបង្ហាញវិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរយើងមួយមុខទៀតហើយសម្រាប់បងប្អូនស្ត្រីមេផ្ទះ។គ្រាន់តែឃើញរូបក៏ស្រក់ទឹកមាត់ដែលចំពោះម្ហូបខ្មែរមួយមុខនេះដែលមានឈ្មោះថា ម្ជូរត្រកួន។ចង់ដឹងរបៀបធ្វើយ៉ាងណានោះទៅមើលខាងក្រោមទាំងអស់គ្នា...
+ គ្រឿងផ្សំ៖
- ត្រីរ៉ស់ រឺ ត្រីឆ្លាំង ( កាត់ជាដុំ )
- កំពិស
- អំពិលទុំ
- ត្រកួន កាត់កង់ប្រហែល2ថ្នាំងដៃ
- ប្រហុកសាច់
- ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប អំបិល
- ម្អម ហាន់តូច
វិធីធ្វើ៖
- ដាក់ដាំទឹកក្នុងឆ្នាំងសម្លអោយពុះ រួចបង់ប្រហុកចូល ទុកអោយពុះម្ដងទៀត ហើយដួសពពុះចេញ ( សម្លដែលបង់ប្រហុក តែងមានពពុះ ) បន្ទាប់មកដាក់ត្រី អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ទុកអោយពុះ ហើយដាក់ អំពិលទុំចូល ទុកអោយពុះម្ដងទៀតរួចភ្លក់មើ
- បន្ទាប់មកដាក់ត្រកួន និង កំពិសចូល ទុកអោយពុះឆ្អិនបន្លែហើយ ទើបដាក់ម្អមចូល រួចជាការស្រច ។
រៀបចំអត្តបទដោយ : មាន វិចិត្ត