តើប្រិយមិត្តចង់ចេះធ្វើ SPAGHETTI ដែឬទេ? នេះគឺជាម្ហូបបរទេសមួយមុខត្រូវបានគេផ្សំឡើងពី សាច់គោ ប៉េងបោះ ម្ទេសប្លោក ខ្ទឹមបារាំង... ហើយមានលក់នៅតាមហាងមួយចំនួននៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជាយើង។ ដូច្នេះចង់ដឹងថា អាហារមួយប្រភេទនេះត្រូវធ្វើយ៉ាងណាខ្លះដើម្បីឲ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់ សូមទស្សនាការបង្ហាញដូចខាងក្រោម៖
គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់គោ ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់
- ប៉េងបោះ ម្ទេសប្លោក ខ្ទឹមបារាំង ហាន់ជាដុំតូចៗ
- ម្សៅស៊ុប ស្ករស
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ
- សូមមើលដូចក្នុងរូបភាព
វិធីធ្វើ
+ របៀបស្រុះមី Spaghetti
- ដាក់ដាំទឹកទុកអោយពុះ រួចដាក់មី Spaghetti ចូល ទុកអោយឆ្អិនឡើងទន់ រួចស្រង់ចេញមកដាក់ក្មុងទឹកត្រជាក់វិញ (ប្រសិនបើបងប្អូនគ្រាន់តែស្រង់ចេញធម្មតាមិនលាងទឹកត្រជាក់ទេ អាចនិងធ្វើអោយវាស្អិតជាប់គ្នា) បន្ទាប់មកស្រង់ចេញពីទឹកត្រជាក់មកទុកអោយស្រក់ទឹកអស់ រួចទុកមួយអន្លើ។
+ របៀបឆាសាច់
- ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងខ្ទះទុកអោយក្ដៅ រួចដាក់ខ្ទឹមសចូលបំពងអោយឈ្ងុយ ហើយដាក់សាច់គោចូល ត្រលប់ចុះឡើង រួចដាក់គ្រឿងដែលដែលបានបង្ហាញ (ដូចក្នុងរូប) អោយបានគ្រប់មុខ រួចដាក់ម្សៅស៊ុប ស្ករស និង ទឹកបន្តិច ទុកអោយពុះភ្លក់មើលអោយល្មមតាមការចូលចិត្ត។
- បន្ទាប់មកដាក់ ប៉េងបោះ ខ្ទឹមបារាំង ម្ទេសប្លោកចូល កូរអោយសព្វចូលជាតិជាមួយគ្រឿង រួចទុកអោយឆ្អិនបន្លែហើយ លើកចេញ។
- យកមី spaghetti មករៀបដាក់ចាន ហើយដួសសាច់ដែលបានឆាហើយ ស្រោចពីលើ គឺជាការស្រេច។
ប្រសិនបើប្រិយមិត្តចង់ដាក់ត្រីខកំប៉ុងចូលឆាជាមួយសាច់ថែមទៀតក៏បាន តាមការនិយមចូលចិត្តទទួលទានរបស់អ្នក៕
រៀបចំអត្តបទដោយ : មាន វិចិត្ត