នៅថ្ងៃមុន ខ្ញុំបាទមានវិចិត្ត ធ្លាប់បានបង្ហាញជូនប្រិយមិត្តពីវិធីធ្វើ នំប៉័ងសាច់ រួចមកហើយ ប៉ុន្តែនៅថ្ងៃនេះមានវិធីធ្វើ "នំប៉័ងប្រហិតសាច់គោ” វិញម្តង ចង់ដឹងថាវិធីធ្វើខុសគ្នាយ៉ាងណា សូមអនុវត្តអស់គ្នាដូចខាងក្រោម៖

+ គ្រឿងផ្សំ៖
- នំប៉័ង ២ដើម អាំងឲ្យស្រួយ
- ប្រហិតសាច់គោ ៣០០ក្រាម (ចៀនឲ្យឆ្អិនពុះជាពីរ)
- ទឹកម្ទេស កន្លះចានចង្កឹះ (ទឹកម្នាស់ ១កូនចានលាយម្សៅមី ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ)
- ជីរណា ឬជីស្លឹកវែង ១០សន្លឹក កាត់ ២-៣ថ្នាំងដៃ
- ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ
+ វិធីធ្វើ៖
១.មុនដំបូងចាប់ផ្តើមធ្វើទឹកម្ទេសជាមុនសិន ដោយយកប្រេងឆាដាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំង រួចទុកឲ្យក្តៅបន្តិចដាក់ខ្ទឹមសចូលឆាឲ្យឈ្ងុយ។
២. យកទឹកម្ទេស ស្ករស និងអំបិលដាក់ចូលកូរម្តងសិន បន្ទាប់មកយកទឹកម្នាស់ដែលលាយម្សៅមីដាក់ចូលកូរឲ្យសព្វ។
៣. បន្ទាប់ពីធ្វើទឹកម្ទេសរួច យកនំប៉័ងមកវះពីលើចុះក្រោមហែកវារួចហើយយកប្រហិត ជី និងទឹកម្ទេសដាក់ពីលើជាការស្រេច។ គ្រាន់តែប៉ុណ្ណឹងលោកអ្នកនឹងទទួលបាន”នំបុ័ងប្រហិតសាច់គោ” ដែលមានរសជាតិឈ្ងុញឆ្ងាញ់និងគួរឲ្យចង់ញុំាសម្រាប់ក្រុមគ្រួសាររបស់អ្នក៕
រៀបចំអត្តបទដោយ ៖ មាន វិចិត្ត