អាហារផ្អាប់គឺជាអាហារមួយប្រភេទដែលខ្មែរយើងតែងនិយមធ្វើសម្រាប់ទុកទទួលទានម្តងកាល ឬ ជាគ្រឿងផ្សំសម្រាប់បង្កើនរសជាតិម្ហូបអោយកាន់តែមានភាពឈ្ងុយឆ្ងាញ់។អាហារផ្អាប់របស់ខ្មែរយើងមានដូចជា ប្រហុក ផ្អក ម៉ាំ ត្រីប្រៃ....។ថ្ងៃនេះខ្ញុំបាទមាន វិចិត្តនិងលើកយកវិធីធ្វើផ្អកសាច់ជ្រូកបីជាន់ មកបង្ហាញបងប្អូនស្ត្រីមេផ្ទះ ក៏ដូចជាបុរសមេផ្ទះអោយបានចេះផងដែរ។ ចង់ដឹងថារបៀបធ្វើយ៉ាងណានោះ សូមើលការបង្ហាញខាងក្រោមនេះ
គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់ជ្រូកបីជាន់ ឬ សាច់គោក៏បាន ១គីឡូ
ស្ករត្នោត1ស្លាបព្រាបាយ
បីចេងមួយស្លាបព្រាបាយ
អង្គរលីងកន្លៈកំប៉ុង
រំដេងបុក ៣ដុំ
អំបិលគ្រូស2ខាំ មិនយកអំបិលម៉ត់ទេ
វិធីធ្វើ៖
សាច់ជ្រូកបីជាន់លាងទឹកអោយស្អាតជា ជាបន្ទៈស្ដើងៗ កាត់ប្រវែងម្រាមដៃ យកទៅប្រឡាក់ជាមួយ អំបិលគ្រូសទុករយៈពេល5ថ្ងៃ ទើបយកវាមកលាយបញ្ចូលគ្នា ជាមួយ ស្ករត្នោត បីចេង រំដេង អង្គរលីង រៀបទុកដាក់ចូលក្នុង ក្រឡ ឬក្នុងកែវ ទុករយៈពេល9ឬ 10ថ្ងៃ ទើបញាំបាន។
រៀបចំអត្តបទដោយ : មាន វិចិត្ត