សាច់គោ ជាសាច់ដែលផ្អែមឆ្ងាញ់ និងអាចយកទៅធ្វើជាអាហារបានច្រើនប្រភេទដូចជា ស្ល ឆា អាំង ខ...។ តែថ្ងៃនេះខ្ញុំបាទមាន វិចិត្តនឹងបង្ហាញជូននូវមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលអ្នកអាចយកធ្វើជាគ្រឿងក្លែមក៏បានគឺ ងៀត សាច់គោទឹកឃ្មុំ។ ដូចនេះចង់ដឹងថា ម្ហូបមួយមុខនេះមានគ្រឿងផ្សំយ៉ាងណាខ្លះ សូមើលការបង្ហាញខោងក្រោមនេះ

គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់គោ ១គីឡូក្រោម (វះជាចង្វារមូលក៏បានជាបន្ទះក៏បានតាមការចូលចិត្ត ) សូមចំណាំសាច់គោលាងទឹករួចទេីប យកទៅវះ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងល្ង ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកឃ្មុំ ៣ស្លាបព្រាបាយ
- បីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្រេចម៉ត់ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករត្នោត ឬ ស្ករសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ល្ងរ សរ ២ ឬ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
- យកសាច់ដែលវះជាបន្ទះៗ នឹងគ្រឿងផ្សំទាំងអស់ យកទៅច្របលល់ចូលគ្នាអោយសព្វ ទុករយៈពេល មួយម៉ោង សឹមយកទៅហាលថ្ងៃ ២ឬ ៤ ថ្ងៃ ជាការស្រេច។
- យើងយកទៅអាចអាំង ឬចៀន សម្រាប់បរិភោគជាមួយ ទឹកម្រេច ឬជ្រក់ល្ហុងក៏បានតាមចំណូលចិត្ត៕
រៀបចំអត្តបទដោយ : មាន វិចិត្ត