បង្អែមបបរសណ្តែកស គឺជាបង្អែមមួយប្រភេទដែលមានគ្រឿងផ្សំដូចជាៈ សណ្តែកស, អង្ករដំណើប, ស្ករស, អំបិល និងខ្ទិះដូង ចង់ដឹងកាន់តែច្បាស់ទៅទៀតសូមអនុវត្តជាមួយ ខ្ញុំបាទមានវិចិត្ត ដូចខាងក្រោមៈ
+ គ្រឿងផ្សំ៖
- សណ្តែកស កន្លះចានចង្កឹះ (លាងត្រាំទឹកឲ្យរីក)
- អង្ករដំណើប កន្លះចានចង្កឹះ (លាងត្រាំទឹកឲ្យរីក)
- ស្ករស ២២៥ ក្រាម
- អំបិល ១ ចិប
- ខ្ទិះដូង កន្លះចានចង្កឹះ
+ គ្រឿងផ្សំ៖
១. មុនដំបូងយកទឹកដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងដាំឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់សណ្តែកសចូលដាំវាឲ្យផុស។
២. បន្ទាប់ពីសណ្តែកផុសហើយដាក់អង្ករដំណើបចូលរួចដាំបន្តទៀតឲ្យអង្ករឆ្អិន។
៣. យកអំបិល ស្ករស និងខ្ទិះដូងដាក់ចូល កូរឲ្យរលាយចូលគ្នាសព្វជាការស្រេច នៅពេលញាំដួសខ្ទិះដូងថែមដាក់ពីលើបន្តិចទៀតកាន់តែមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់៕
រៀបចំអត្តបទដោយ ៖ មាន វិចិត្ត