ដើម្បីឆាក្តៅទាឲ្យមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ទាល់តែមានវិធីក្នុងការធ្វើ ដូច្នោះហើយសូមកុំចាំយូរអនុវត្តជាមួយ ខ្ញុំបាទមានវិចិត្ត ទាំងអស់គ្នាដូចខាងក្រោម៖
+ គ្រឿងផ្សំ៖
- ទាសំពៅ ១គីឡូក្រាម (ទាស្រុក, ទាកាប)
- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុបមាន់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- សណ្តែកដីលីង ១-២ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
- គ្រឿងបុក ២-៣ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ២ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកម្រះព្រៅ ដាក់តាមចំណូលចិត្ត
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេស ដាក់តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត
+ វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូងដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះទុកឲ្យក្តៅ ដាក់គ្រឿងបុកជាមួយម្ទេសឆ្អើរចិញ្ច្រាំឆាចូលជាមួយគ្នាឲ្យឈ្ងុយ។
២. យកសាច់ទាដាក់ចូលឆាឲ្យចូលជាមួយគ្រឿងកូរឲ្យសព្វរួចគ្របទុក ប្រហែលជា ៥នាទី។
៣. ៥នាទីក្រោយមកទើបបន្ថែម ស្ករស,អំបិល, ទឹកត្រី និងម្សៅស៊ុបមាន់ឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វម្ដងទៀតរួចហើយទុកឲ្យពុះ។
៣. ៥នាទីក្រោយមកទើបបន្ថែម ស្ករស,អំបិល, ទឹកត្រី និងម្សៅស៊ុបមាន់ឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វម្ដងទៀតរួចហើយទុកឲ្យពុះ។
៤. ដាក់សណ្តែកដីលីង និងស្លឹកម្រះព្រៅចូលឆាច្របល់ចូលគ្នា ២-៣ ត្រឡប់ជាការស្រេច៕
រៀបចំអត្តបទដោយ៖ មាន វិចិត្ត