សួរស្តីប្រិយមិត្ត! នៅថ្ងៃអាទិត្យនេះ ខ្ញុំបាទមានវិចិត្ត បាននាំមកជាមួយនូវមុខម្ហូបដែលមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ជាប់ចិត្ត គឺពងទាចំហុយស្ពៃក្តោប ចង់ដឹងថាឆ្ងាញ់យ៉ាងណានោះ តោះ! ចាប់ផ្ដើមអនុវត្តទាំងអស់គ្នាដូចខាងក្រោម៖

+ គ្រឿងផ្សំ៖
- ស្ពៃក្តោប ១ (ស្រុះ ៥នាទី ក្វៀលយកបណ្តូលចេញ)- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ៣០០ក្រាម
- ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ពងមាន់ ២គ្រាប់
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ផ្សិតខ្មៅក្រៀម កន្លះចានចង្កឹះ ត្រាំទឹកហាន់ជាសរសៃៗ
- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងខ្យង ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកខ្ទឹម ១ដើមហាន់
+ វិធីធ្វើ៖
១. មុនដំបូងយកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំមកលាយជាមួយ ម្រេច, ទឹកត្រី, ទឹកសីអ៊ីវ, ប្រេងខ្យង, ប៊ីចេង, ស្ករស, អំបិល និងផ្សិតខ្មៅ កូរចូលគ្នាម្តងសិន។២. យកពងមាន់គោះដាក់កូរចូលគ្នាម្តងទៀតឲ្យសព្វល្អ រួចយកវាទៅដាក់ចូលក្នុងស្ពៃក្តោប។
៣. បន្ទាប់មកទៀតរោយស្លឹកខ្ទឹមពីលើយកទៅដាក់ចំហុយ ២០-៣០នាទីអ្នកនឹងទទួលបានមុខម្ហូបដ៍ឈ្ងុយឆ្ងាញ់៕
រៀបចំអត្តបទដោយ៖ មាន វិចិត្ត